Förskolan Eldflugans matprofil

Vi anser att barn har rätt till en bra kost. Vår vision med maten på Förskolan Eldflugan är att:

Vi väljer svenskt, kravmärkt och ekologiskt så långt det är möjligt.

Vi ska laga maten från grunden i så stor utsträckning som möjligt.

Matsedeln ska vara näringsriktigt sammansatt efter barnens behov.

På Förskolan serveras varje dag frukost, lunch och mellanmål och frukt vid samlingen. Vi jobbar på att reducera socker i maten. Socker finns i många produkter idag, tex sylt är en sådan produkt. Vi gör egen sylt, bakar vårt eget bröd, gör egen musli, yoghurt och väljer produkter utan tillsatt socker i första hand. Köket tillagar specialkost efter överenskommelse. Barnen har fått vara med och önska maträtter till menyn.

Här kan du läsa om vår matpolicy, det som genomsyrar vårt arbete kring kosten.

Matpolicy 2019

Peter Ljung, vår kock på Förskolan Eldflugan. Han är f.n sjukskriven och istället har vi Rena Novakovic i köket.
Så här kan en generell matvecka på förskolan se ut.