Jobba hos oss!

Praktikplats
Söker du praktikplats så ska du vara lägst 16 år och vara i utbildning som är kopplat till förskoleverksamhet.

Gäller det praktik/arbetsprövning genom AF så bedöms det från fall till fall.

Vi ser gärna att även du som praktikant har ambition att vilja arbeta inom förskola. Kanske vill du prova på innan du ska börja studera?

Förskolan Eldflugan

På Förskolan Eldflugan kommer du få arbeta tillsammans med barnskötare, förskollärare och annan personal. Förskolan har en ansvarig rektor och drivs av en styrelse som verkar som förskolans huvudman. Samtliga styrelsemedlemmar arbetar i barngrupp.

När du kommer till oss är det viktigaste att du tar kontakt med barnen och lär känna dem. Du kan inte ägna dig endast åt ett par barn utan måste överblicka hela barngruppen. Tänk särskilt på detta vid utomhusvistelse. Det krävs lyhördhet, engagemang och stort ansvarskännande och att du kan samarbeta i arbetslaget.

Vi är ute varje dag, så "kläder efter väder" rekommenderas.

Sekretess och tystnadsplikt

I ditt arbete, inom förskolan kommer du att komma i nära kontakt med barn och vuxna. Dessa personer har, enligt sekretesslagen, rätt till skydd för sin personliga integritet.

Tystnadsplikten gäller utåt, mot privatpersoner och andra myndigheter, men också till viss del även inom verksamheten.

Det är viktigt att du respekterar sekretesslagens bestämmelser och att du uppträder så att känsliga uppgifter om barn och deras närstående inte förs vidare till obehöriga.

Tystnadsplikten gäller hela livet och brott mot tystnadsplikten kan straffas med böter eller fängelse upp till ett år.

Sekretess och lojalitetsplikt. 

När du jobbar hos en privat aktör inom skola och förskola gäller en del andra regler till skillnad mot en offentlig arbetsgivare.

Läs mer här.

Vem kan jobba som timvikarie?

Till vår förskola söker vi i första hand dig med relevant utbildning, i andra hand dig med erfarenhet och personlig lämplighet för uppdraget. Du ska kunna omsätta dina kunskaper och dina erfarenheter när du ska stötta barnen i deras utveckling och du ska kunna läsa och kommunicera på svenska för att kunna tillgodose den information som ingår i ditt arbete.
Är du intresserad av att arbeta som korttidsvikarie i hos oss? Tveka inte att fylla i formuläret på denna sidan.

LÄNKTIPS

Belastningsregistret polisen

Läroplan Lpfö98 rev2016

Det är gratis att beställa utdrag ut belastningsregister, det finns sidor på nätet som tar betalt - använd inte dem, använd länken ovan som går direkt till polisen registeransvariga. 

Vi kommer använda de personuppgifter du lämnar här, för att behandla din ansökan. Vi kommer inte lämna ut dem till någon annan. Kontakta oss om du vill att vi tar bort dina uppgifter. Läs mer hur vi hanterar personuppgifter i vår dataskyddspolicy 

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.